Dan Stenqvist

Hallå där, du nyfikna livsnjutare!

Vem är då Dan Stenqvist?

Jag föddes 1982 i Säter i Dalarna och var i unga år en relativt lovande tennisspelare och levde livet på tennisbanor runt om i världen som junior. Var dock inte tillräckligt bra för att tjäna de stora sedlarna på tennis och la av 2000 och började min akademiska bana med att först läsa in mina förlorade gymnasieår för att sedan ta en magister i företagsekonomi från Lunds Universitet.

De senaste tio åren har jag haft en enorm dragningskraft till kaffekulturen och allt som hör därtill. Mina första stapplande extraheringar gjorde jag i professionell miljö år 2005 i Malmö. Har allt sedan dess jobbat på diverse kaffebarer i Malmö och fördjupat mig ännu mer i kaffets minst sagt spännande värld.

Har fått mycket uppmärksamhet med den här bloggen som ligger mig ytterst varmt om hjärtat och ambitionen är att blogga hejvilt i många år framför över och vara med där det händer inom specialkaffe.

Blev uttagen 2010 till Svenska Baristalandslaget utan att för den skull ha visat vad jag går för på tävling.

Startade år 2010 Solde Kafferosteri tillsammans med Johan Carlström och Jonas Westesson.

4 kommentarer till Dan Stenqvist

 1. Robert Rautio skriver:

  Uppsnappat på http://www.happymtb.org

  Vi hörs!
  /RR
  ______________________________

  Räserkafé i Stockholm
  Bianchi Café & Cycles ska förena kaffe och cyklar i Stockholm. I den nya butiken ska Bianchi erbjuda ett urval av sitt sortiment i kombination med café och espressobar. Samlingsplatsen för caféracers öppnar på Norrlandsgatan 20 den 30 oktober.

 2. Max Andersson skriver:

  Hej Dan! Detta är alltså Max från Örebro som håller på att starta kaffebar. Vi träffades som hastigast under senaste Barista Cup och har mailat lite sporadiskt sen dess. Bland annat i och med mitt skånebesök i våras. Hoppas allt är bra med dig! Anledningen till att jag hör av mig är ingen annan än att jag vill uppdatera dig om planerna här uppe. Vi (jag och Tobias) håller i detta nu på med att lägga golv och måla och dra vatten och allt annat renoveringsarbete som ska till. Det är en lokal på strax under 60 kvm som bland annat kommer ha en filter/aeropressbar och ett koppningsbord. Förhoppningen är att öppna till slutet på september och än så länge ser det ut att gå bra tidsmässigt. Då är du självklart mer än välkommen förbi på ett par koppar och lite tugg, och du får självklart höra av dig om du skulle ha vägarna förbi Örebro tidigare än så. Det är ligger ju trots allt på vägen till Säter! Stort tack för en bra blogg och god fortsättning!

  Vänlig hälsning

  Max Andersson
  0709580424

 3. Kafferookie skriver:

  Hej!
  Ville bara tacka för en bra blogg!

Kommentera