Årskrönika 2012

Gud så skönt att få skriva ner några tecken i lugn och ro på livsnjutarbloggen. Det var inte igår och jag saknar ibland tiden  pre-twitter då flödet inte var så enormt för oss kaffenördar. Dock så är det betydligt lättare och roligare nu att lära sig mer om kaffe. Det finns så otroligt mycket att lära på nätet och jag har svårt att hitta tid till att se och läsa alla kvallegrejer som ligger ute.

Året har varit mycket trevligt och givande för mig och Solde i år. Personligen har jag utvecklats mycket vid rosten och börjar hitta min stil att rosta på. Gott. De stora glädjeämnena har varit att det poppat upp fler intressanta importörer av kaffe i framförallt Norge. Jag tänker på Nordic Approach och CCS. Vi kommer att få se ett mer varierat utbud till nästa år tack vare detta.

I Malmö händer det grejer efter några års dvala. Nya kaffebarer och restauranger kör igång med bra fokus på det viktiga. Roligt.

Tycker fortfarande att det är lika kul att dra skott nu som jag tyckte för 8 år sedan när jag började göra kaffe. Det är nåt alldeles spännande varje gång man väntar på vad som ska komma ur de där spoutsen.

Till nästa år laddar Solde på rejält med fullt fokus på rosteriet samt att vi ska kicka igång baren med en renovering nästa vecka som kommer att bli ett lyft på alla sätt och vis. Jag vill passa på att tacka Johan och Jonas för ett fint år tillsammans.

Vill du följa med i vardagen så finns Solde både på twitter, Instagram och på FB. Jag själv finns på Twitter där du kan följa min kaffevardag som vanligt.

Gott nytt år!

 

 

Det här inlägget postades i Årskrönika. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.