Basilikavykort från Jonas Friman

“Hej Dan!

Basilikan(bild2801) är planterad tillsammans med tomaterna, i samma kruka. Stått utomhus sedan sådd….en odlare jag mötte på en plantskola i Vinslöv sa att – Basilika…den måste man vara väldigt rädd om, sen lutade han sig fram mot mig och sa: Du …sätt inte ut basilikan förrän allt kvinnfolk går i bikini, svårt att glömma en sån kommentar! Jag trotsade dock detta eminenta tips och den har ändå växt lite grand. Den andra basilikan har stått i köksfönstret hela tiden och har en mankhöjd om ca: 45 cm och en bredd på ca 25 cm..den börjar också krokna tyvärr, jag plockar blad och använder i maten flera ggr i veckan, plantan är alltså inte enbart ett utställningsex :-)


img_28011.jpgimg_28021.jpg

Det här inlägget postades i Basilikan. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Basilikavykort från Jonas Friman

  1. schmunk skriver:

    Jag har samma problem med min. Den är stor som ett jehu, men nu börjar den krokna trots öm vård. Tydligen lever dom inte hur länge som helst. Imorgon ska jag göra pesto av min.