Basilikatävlingen – Finalshowen!

basilikatavling.jpg

Det blev en basilikaeftermiddag Malmö sent ska glömma. Klockan 15:00 placerade Måns och jag våra ögonstenar på Soldes uteservering och började genast…. njuta. Det blev lika mycket en tävling om finast basilika som en tävling i uppmuntrande ord om den andres basilika. Sånt gillar vi på livsnjutarbloggen. Måns har skrivit en fantastisk text om basilikaeventet samt lagt upp ett av de finaste seten jag sett på flickr. Nu är det bara att rösta i kommentarerna gott folk! Jag ser redan fram emot nästa säsong. Ni som följt min basilika här på bloggen vet att jag kom igång minst sagt sent i år och har haft problem med att få tillräckligt med soltimmar.

Det här inlägget postades i Basilikan. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Basilikatävlingen – Finalshowen!

 1. Mattias L skriver:

  Personligen röstar jag på Dans exemplar. Den håller sig mer inom de klassiska ramarna för basilika. Hade nog blivit lite rädd om Måns exemplar hade uppenbarat sig i kryddhyllan på Ica eller på fönsterbrädan i köket. Alltså en röst på Herr Stenqvist, dock får Måns en guldstjärna för entusiasm.

  Egentligen är väl nu frågan, hur skall dessa två mästerverk komma till användning? Blir det en klassisk Tomat & Mosarellasallad kanske? Vad innehåller historien, vad har tidigare årgångar lämnat för gastronomiska avtryck?

 2. Helena Ljunggren skriver:

  Jäklarns vilken basilika :)

 3. Amelie skriver:

  Visst, Måns basilika ser lite ranglig ut och närbilderna på bladen visar att de kanske tappat sin ungdomliga spänst. Men med en så imponerande höjd och buskstorlek så tycker jag ändå att vinnaren står klar – jag röstar på Måns Megabasilika!!! Sorry Dan. Du måste gödsla med mer kaffesump nästa år.

 4. Marcus skriver:

  Måns basilika ser bara gammal och tragisk ut, jag röstar på dig Dan.

 5. Måns skriver:

  Gammal och tragisk kan du va själv!

  /oförrättad!

 6. Anna O skriver:

  Jag röstar på Måns, en basilika i den storleken är inte lätt att odla fram! Men din var också fin Dan.

 7. perra skriver:

  Får nog ge det till Måns ändå. Lite ranglig och gles i och för sig men imponerande stor och ändå ganska fin. Dans basilika hade vunnit min röst om den vore supertät och spänstig, men även den verkar sloka en aning faktiskt, å då avgör storleken!

 8. Nick Piper skriver:

  Were the plants subject to a doping test??
  I would test Mans plant for speed!!

  Peace

  Nick