Det börjar nalkas

dsc01327.JPG

Vänner, det börjar snart bli dags att fundera över vilken basilika som kommer att ge bäst avkastning denna säsong. Jag har några nya tricks som jag tror benhårt på till denna sättning och det kliar i fingrarna. Vem mer ska satsa på basilika i år? Jag må säga att det var fin uppslutning förra året.

Det här inlägget postades i Basilikan. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Det börjar nalkas

 1. Jag är på!
  Övade lite förra året. Postar en bild på min fulblogg snart.

 2. Martin skriver:

  Jag skulle vilja rekommendera klotbasilikan, eller den grekiska basilikan, som jag tror klarar vårt klimat bättre. Det sa en fransman på en fest till mig i alla fall :-) (Hela historien om det här http://mittinternet.com/2009/01/pistou.asp )

 3. Dan Stenqvist skriver:

  Jag säger som Gunde, Skynda skynda skynda med bilden! Älskar fulbloggar. De är de bästa bloggarna.

 4. Dan Stenqvist skriver:

  Mycket intressant input där Martin.

 5. Samuel skriver:

  Jag brukar odla lite i växthuset… vill man fuska så köp färsk basilika i vilken butik som helst och plantera helt enkelt denna… annars kan jag lova att rikligt med solsken och konstant fuktig jord (Vi snackar värme, solsken och fukt, INTE blöt jord då växten kan drabbas av rot röta). Det brukar fungera och ge en mycket god avkastning. Fråga bara några av killarna som jobbade på Nesta i somras om dagarna då basilikan inte kom från leverantören utan från undertecknads trädgårdsland.

  //Sam

 6. Dan Stenqvist skriver:

  Grym input Sam. Men du, att fuska med att köpa färdig basilika är inget som ger credd.

 7. Mina basilikafröer är naturals. Från Yergacheffe, Etiopien. De kommer bli ca 10 meter höga men jag planerar att besäkra dem till 2-4 meter, så att det blir lättare att plocka de röda mogna bären.

 8. Dan Stenqvist skriver:

  Låter förnuftigt Mattias.

 9. per b skriver:

  Jag kommer att tillbringa nästa 6 månader i mexiko, får jag tag på basilikafrön där, så kan jag nog ge er en match.

 10. Basil skriver:

  Har redan beställt fröer!